Spelregels Maestro kwartet

Een kwartet is een verzameling van meerdere sets van 4 bij elkaar horende kaarten.

Voorbereiding spel: 

Elke speler krijgt 5 kaarten. De kaarten houd je in je hand en je laat ze niet zien aan de andere spelers zien. In een enkel geval kun je met de kaarten die je hebt gekregen al een kwartet maken. Leg dit kwartet dan direct open voor je op tafel.

Spelen:

Vraag aan één van de andere spelers een kaart die je niet hebt. Dit moet dan wel een kaart zijn van een kwartet (set) waarvan je zelf minimaal 1 kaart in je hand hebt. Noem de naam van het kwartet [bijvoorbeeld ‘strijkers’] en vraag naar de kaart [bijvoorbeeld ‘Cello’] uit dit kwartet die je wilt hebben. Als die speler de ‘Cello’ heeft, dan moet hij deze aan je geven. Je mag doorgaan met kaarten vragen, dit mag ook aan een andere speler worden gevraagd. Als je een complete set van 4 kaarten hebt, roep je ‘kwartet!’ en leg je deze vier kaarten voor je neer op tafel. Als de speler de gevraagde kaart niet heeft, dan is je beurt voorbij en mag je een kaart uit de ‘pot’ pakken. Nu mag de speler aan wie je het laatst een kaart vroeg de volgende kaart vragen.

Einde van het spel: 

Als alle spelers hun kaarten uitgespeeld hebben, is het spel afgelopen. De speler met de meeste kwartetten is de Maestro!